ICT

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal en de ontwikkelingen gaan steeds sneller. Dat vraagt
om andere vaardigheden van ons allemaal. Om onze leerlingen goed voor te kunnen bereiden op de wereld van morgen, is het omgaan met technologie en digitalisering net zo belangrijk geworden als het leren lezen. De school heeft korte lijnen met de expertgroep Hybride onderwijs van DHS.

Leerkrachten van onze school hebben het afgelopen jaar concrete stappen gezet en zijn projecten gestart of zijn met hun groep heel anders gaan werken. Zij delen hun ervaringen met collega’s van andere scholen in het Expertteam hybride onderwijs. Voor goed ICT onderwijs dient het materiaal en de infrastructuur op orde te zijn. Al onze leerlingen van groep 3 t/m 8 beschikken over een device. Daarnaast beschikken we over innovatieve programma’s en accessoires (koptelefoons, muizen, VR-brillen, etc.).

Obs Erasmus beschikt over een ICT-coördinator en enthousiast team interne coaches gespecialiseerd in ICT. Zij hebben niet alleen intern maar ook met andere collega’s buiten de school regelmatig contact en wisselen op die momenten regelmatig tips en tricks met elkaar.